Problem med armbågen kallas i folkmun tennisarmbåge (lateral epikondylit) eller golfarmbåge (medial epikondylit). Dessa åkommor handlar om skador på utsidan eller insidan av armbågen där reaktionen är smärta och ibland svullnad. Den bakomliggande orsaken kan vara spänningar i armen under en längre period, men ibland hittas ingen direkt orsak.

Läs mer...

Axelproblem är väldigt vanliga och smärta i axeln kan ha många olika orsaker. Axeln är kroppens rörligaste och mest instabila led, vilket gör den känslig för stress och ansträngning. Axeln drabbas ofta av smärta som kan begränsa din rörlighet och ge problem i vardagen, som att borsta och tvätta håret eller klä på dig en jacka. Ofta blir det svårt att sova på sidan när det gör ont i axeln.

Läs mer...

Precis som när du får hål i tänderna, börjar nedbrytningen av lederna utan att du själv vet om det. Artros utvecklas med åldern när det allmänna slitaget gör att lederna själva försöker skydda och stärka skadade områden genom pålagringar.

Läs mer...

Karpaltunnelsyndrom är ett vanligt tillstånd som drabbar många som arbetar i olika miljöer. Problemet kan uppstå på grund av repetitiva rörelser eller i samband med graviditet. Medianusnerven löper genom karpaltunneln i handloven. När nerven utsätts för direkt tryck eller skada kan det orsaka smärta, stickningar och domningar i handleden, handflatan eller i fingrarna.

Läs mer...

En disk är en kuddliknande konstruktion som finns mellan varje ryggkota i ryggraden. Ett diskbråck sker när diskens yttre lager försvagas eller spricker helt och den inre substansen i diskens kärna tränger ut i ryggmärgskanalen. Den skadade disken kan då irritera nerverna i ryggmärgen och orsaka en inflammation.

Läs mer...

Fotleden är en gångjärnsled som gör att du kan böja foten främst i två riktningar, bort från kroppen, plantarflexion, och mot kroppen, dorsalflexion. Fotleden består av tre ben: det stora kupolformade benet vid toppen av foten, talus, nedre delen av skenbenet, tibia, och ett mindre ben, fibula.

Läs mer...

Fötterna spelar stor roll för kontrollen av balans, kroppsställning och hur övriga delar av kroppen fungerar, till och med hjärnan påverkas av hur dina fötter mår. Ändå är fötterna ofta en bortglömd och undervärderad del av vår kropp. Orsakerna till fotsmärtor är många men vanligast är en kombination av skada, felställning, spänningar, överansträngning och sjukdomstillstånd.

Läs mer...

Alltför många människor lider av huvudvärk som mer eller mindre blir en del av deras vardag. Lider du av huvudvärk ska du kontakta en kiropraktor som kan hjälpa dig att bedöma hur du ska kunna få lindring. Många blir rädda för att de kan ha drabbats av en allvarlig sjukdom eftersom huvudvärk kan vara symptom på många olika åkommor. Spänningshuvudvärk är den vanligaste typen men det finns också andra former som t ex migrän och Hortons huvudvärk.

Läs mer...

Mycket av din tyngd vilar på höftlederna som ger styrka, stabilitet och rörlighet till din kropp. De är några av din kropps större leder. Nästan allt du gör innebär belastning på höftlederna och därför är det viktigt att förstå deras funktion och känna till hur du kan agera när problem uppstår.

Läs mer...

Glädjen över en graviditet kan ibland störas av kroniska ryggbesvär. Stress och frustration kan bli följden som inte minskas av att många symptomdämpande mediciner ger oönskade biverkningar. Metoder som är drogfria är därför ett bra alternativ till smärtlindring när man är gravid. Värk och smärtor som uppstår i samband med graviditet kan lindras med kiropraktik.

Läs mer...

Många idrotter innehåller kroppskontakt, snabba vridningar och vändningar samt kroppspositioner som utsätter leder, ligament och muskler för stora påfrestningar. Skada uppstår oftast i vävnaderna vid specifik belastning i den inblandade ledens ytterläge. Behandlingen kräver därför specialkunskap inom kiropraktik.

Läs mer...

Ischias är ingen diagnos utan ett symptom där värk eller smärta strålar ut från höften eller ryggens nedre del ut i benet och ibland hela vägen ut i foten. Termen ischias kommer från ischiasnerven, kroppens största nerv som med sina förgreningar också är kroppens längsta nerv.

Läs mer...

Musarm är på väg att bli en ny folksjukdom. I Sverige räknar man med att det finns över en miljon datoranvändare som drabbats av musarm. Musarm är en gemensam benämning för problem i nacke, skuldra, arm, handled och fingrar som uppstår när man arbetar framför en bildskärm.

Läs mer...

Käkleden är länken mellan käken och skallen. Den kallas ofta TMJ, som står för Temporo-Mandibular Joint. Besvär med käkleden kan visa sig genom att du gnisslar tänder eller har en klickande käke. Återkommande smärta i din käke eller värk i öronen eller huvudet kan bero på käkledsproblem.

Läs mer...

Nackspärr, ont i nacken, är en plötslig smärta och stelhet i nacken som gör att man får svårigheter att vrida på huvudet. Nackspärr kan uppkomma i de mest alldagliga situationer utan förvarning. Det är bra att gå till en kiropraktor för att få sin nackspärr behandlad. Nackspärr har vanligtvis sitt ursprung i låsningar i nackens facettleder och en kiropraktorbehandling ger ofta mycket bra resultat.

Läs mer...

Ryggskott är en plötslig och vanligtvis kraftig smärta i ländryggen som ofta resulterar i svårigheter att röra sig. I sjukskrivningsstatistiken är ryggskott den mest förekommande anledningen till att man är sjuk och borta från arbete. Det är också en av de vanligaste orsakerna till varför man söker hjälp hos en kiropraktor.

Läs mer...

Många förknippar ett trauma med en bilolycka. Men varje liten smäll, bula i huvudet eller fall i duschen, kan skapa begränsad rörlighet i lederna och ge muskelspasmer.

Läs mer...

Skolios är ett tillstånd då ryggraden är vriden i sidled. Det är ett vanligt tillstånd men många personer som drabbats av skolios lider inte av det eftersom krökningen av ryggraden är så svag. En mer utvecklad skolios kan ge smärtor i hela ryggen, kronisk trötthet samt svårigheter med andningen. Tänk på att låta en kiropraktor göra en utredning av en person med skolios.

Läs mer...

För vissa är en orolig mage, allergiska reaktioner eller känslighet för kemikalier tecken på stress. Andra får återkommande huvudvärk, spänningar i nacken, värkande rygg eller spända muskler. Oavsett hur du reagerar på stress så aktiveras ditt nervsystem och därför kan kiropraktisk behandling hjälpa dig.

Läs mer...

Whiplash eller ”pisksnärtskada” är en skada i nacken som ofta ger nacksmärta och huvudvärk av varierande intensitet. Vanligast är att whiplash uppkommer i samband med trafikolyckor och då särskilt vid kollision bakifrån. Skadan uppstår när nacken trycks bakåt och sedan slungas framåt med hård kraft. Kiropraktisk behandling kan minimera smärtan under tiden läkningen pågår men också påskynda själva läkningsprocessen.

Läs mer...