Vi som arbetar som kiropraktorer på Kiropraktor Centrum är Jonas Carlsson och Lisa Ann Carlsson. Vi har båda lång erfarenhet av att arbeta med kiropraktik och bred kunskap från att behandla patienter i alla åldrar, från spädbarn till 95 års ålder. Vi behandlar allt från yrsel och huvudvärk till pisksnärtsskador (whiplash), ländryggsproblem och idrotts- och arbetsskador. 

 

Jonas Carlsson har arbetat 22 år som kiropraktor. Han är mycket engagerad och kunnig, med bred kompetens från att behandla allt från spädbarn till idrottsskador.

Jonas har en kiropraktorexamen från Anglo-European College of Chiropractic (AECC) i England, som anses vara en av världens främsta kiropraktorutbildningar. Efter sina fem år av studier och sitt första år som legitimerad kiropraktor, tog han över en klinik i Dorset (England), som han byggde upp och utvidgade under de följande fem åren. Den kom att bli en mycket omtyckt och framgångsrik familjepraktik. Samtidigt arbetade Jonas på Back in Balance kiropraktorklinik, välkänd för behandling av spädbarn och barn, där han fördjupade sina kunskaper om just behandling av barn.

Utöver sitt arbete som kiropraktor läser Jonas även till internationell certifierad sportkiropraktor vid International Federation of Sports Chiropractic/Federation Internationale de Chiropratique du Sport (FICS). Som den trogne idrottsfanatiker han är förstår han bättre än de flesta vikten av att ha maximal konditionsnivå och prestationsförmåga.

Jonas är född och uppvuxen i Stockholm och valde efter drygt tio år i England att återvända till Sverige tillsammans med Lisa Ann. 

 Ödmjukheten ska stå i centrum för kropp, själ och hälsa

 

Lisa Ann Carlsson har arbetat 20 år som kiropraktor. Hon är passionerad och kunnig, med en bred kunskap inom kiropraktik. Lisa Ann är förutom ”vanlig” kiropraktik specialiserad inom behandling av gravida kvinnor och barn, samt arbetar även med kiropraktik för djur.

Lisa Ann har en kiropraktorexamen från Anglo-European College of Chiropractic (AECC) i England, som anses vara en av världens främsta kiropraktorutbildningar. Efter sina fem år av studier arbetade hon under flera år på Weymouth kiropraktorklinik (England), där hon framgångsrikt bidrog till att utveckla och ytterligare etablera kliniken. Samtidigt arbetade hon på Wincanton kiropraktorklinik där hon fördjupade sitt intresse för behandling av barn och gravida kvinnor.

2006 tog Lisa Ann också en examen vid International Academy of Veterinary Chiropractic och specialiserade sig även på att arbeta med kiropraktisk behandling för hundar och hästar.

Lisa Ann är född i Perth i Skottland, men växte upp i Hong Kong dit familjen flyttade när hon var två år gammal. Hon har bott i Sverige sedan 2007, då hon och Jonas tog över Kiropraktor Centrum.

Tillsammans har Lisa Ann och Jonas de tre barnen Ceilah, Tristan och Lorcan, och lever ett aktivt familjeliv. Den värme och närhet som finns i familjen präglar också bemötandet och atmosfären på kliniken.

Jonas och Lisa Ann tog över Kiropraktor Centrum i september 2007 från Oddny Oskarsdottir och Patrich Wennergren. Deras ledstjärna i livet, och för att driva kliniken, är att ödmjukheten ska stå i centrum för kropp, själ och hälsa.

Kiropraktor Centrum är idag en välkomnande familjeklinik med varm stämning, stor professionalitet och den högt satta ambitionen att alltid vara den bästa kiropraktorkliniken i Göteborg.