Lisa Ann är född i Perth i Skottland men uppvuxen i Hongkong.

Efter gymnasiet flyttade hon till England där hon studerade kiropraktik under 5 års tid.

År 2003 tog Lisa Ann examen på Anglo-European College of Chiropractic med en First Class Honours Degree, som bästa student på utbildningen och med bästa studieresultat i sin klass.

Efter examen på AECC drev Lisa Ann under fyra år en egen kiropraktorklinik och arbetade samtidigt på en annan klinik där hon finslipade och fördjupande sin kunskap om kiropraktik. Lisa Ann har även en examen i dry needling (för människor) med inriktning på smärtlindring. Speciellt ömmar hon för att hjälpa gravida kvinnor, bäbisar och yngre barn med problem.

I sin strävan att även kunna hjälpa och behandla djur beslöt Lisa Ann att fortsätta utbilda sig och tog 2006 examen på The International Academy of Veterinary Chiropractic, IAVC. Deras utbildningar är utformade för att vidareutbilda både veterinärer och professionella kiropraktorer. Det krävs att man har någon av dessa grunder för att kunna tillgodogöra sig utbildningarna. International Academy of Veterinary Chiropractics utbildningar anses vara världsledande i branschen. IAVC beräknas ha utbildat ungefär 90 procent av alla professionella utövare som har tagit en påbyggnadsexamen inom veterinärkiropraktik världen över.

Lisa Ann är en av ytterst få IAVC-certifierade kiropraktorer i Sverige. ”Djuren har alltid varit mitt stora intresse och kärlek. Genom att behandla djur med naturliga, icke-invasiva, ofarliga justeringar, tror jag att jag slutligen har hittat min nisch i livet”, sammanfattar hon.

Fina vitsord och goda omdömen från djurägare vittnar om Lisa Anns gedigna kunskaper, omtanke och goda resultat med sina behandlingar.

I augusti 2007 flyttade Lisa Ann till Sverige och Göteborg. Här tog hon och hennes man Jonas, som också är kiropraktor, över KiropratorCentrum. På kliniken behandlar de både tvåbenta och fyrbenta patienter, men för hästar är det hembesök som gäller.